Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor kylling
salt
pepper
1/2 ts ingefær
smør eller margarin
2 dl hønsebuljong
3-4 dl ananasjuice
1 dl halvtørr hvitvin
1/2 dl vineddik
1-2 ss soya
1 rød paprika i ringer
1 gul eller grønn paprika
1 boks ananas
3 ts potetmel
2 ss appelsinmarmelade
Del kyllingen i 8 serveringsstykker. Krydre med salt og pepper og ingefær. Brun dem i varm stekepanne. Legg kjøttet over i en gryte. Tilsett buljong, ananaskraften, vin soya og vineddik. La kjøttet trekke ca 10 minutter. Tilsett paprikaringer, og la gryten trekke videre ca 10 minutter.
Del ananasen i biter. Ta opp kjøttstykkene og paprikaen. Smak sjyen til med appelsinmarmelade og evt. litt mer soya og ingefær. Jevn sjyen med potetmel, rørt ut i litt vann. Legg kjøttstykkene og paprikaringene tilbake i gryten og ha i ananasbitene. Server retten rykende varm sammen med ris, soya, ingefær, salt og pepper.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler