Flere resulteter finnes under oppskriften
12 lammekoteletter fra forpart
1 kg poteter i tykke skiver
2 løk i tykke skiver
2 ts knuste byggryn til hvert lag
6 ss hakket persille
salt
pepper
Legg et lag poteter i en stor kjele, så et lag kjøtt, et lag løk, gryn, 1 ss persille og litt salt og pepper. Fortsett å legge lagvis.
Hell kraft over så det knapt dekker, ca 1 liter. La det småkoke under lokk ved svak varme i 2-3 timer. Fyll på mer kraft hvis det trengs.
Retten kan også kokes i stekeovn ved 150 C i ca 3 timer. Fjern lokket den siste halvtimen slik at potetene kan bli litt sprø. Retten spises helst i suppetallerkener. Server erter til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler