Flere resulteter finnes under oppskriften
2-3 lammeknoker eller 1 kg lammebryst
1 stor løk
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts gurkemeie
½ ts oregano
1 ts safran
2 dl ferske erter
1 stor potet
6 dl vann
Legg kjøttet i en stor gryte og hell 6 dl vann over. Kok opp og skum av kraften. Tilsett løk i skiver og krydder og la innholdet i gryten småkoke under lokk i 90 minutter.
20 minutter før koketiden er ute har man i ertene og den skrelte og findelte poteten.
Smak til med mer krydder hvis det synes nødvendig eller ønskelig.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler