Flere resulteter finnes under oppskriften
700 g benfritt lammekjøtt med ben
2 ss olje
2 ts malt karve
2 ts malt koriander
2 ts malt ingefær
1 ts malt gurkemeie
½ ts malt kardemomme
½ ts kajennepepper eller Sambal Oelek
4 dl vann
1 terning kjøttbuljong
1 boks knuste tomater, 400 g
2 gule løk
3 pressede fedd hvitløk
1 grønn paprika
1 ½ ts salt
Varm oljen i en tykkbunnet gryte. Legg i krydderne og fres over svak varme under omrøring noen minutter.
Legg kjøttet i gryten, eventuelt med ben, sammen med vann, buljongterning og de knuste tomatene. Kok opp og la alt småkoke, mens du skreller og skiver løk og hvitløk, samt kjerner ut og strimler paprika. Legg grønnsakene i gryten. Smak til med salt.
Småkok under lokk i 40-50 minutter eller til kjøttet er mørt. Smak til gryten og server med kokt ris, mango chutney, tomater og agurk.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler