Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk (500 g) dypfryst rein- eller elgskav
1 boks sopp i skiver, 200 g
2 løk eller 1 purre
2-3 ss margarin eller smør
1 ss hvetemel
1/2 ts salt
1 krm grovmalt svart pepper
1 ts timian
2 dl soppkraft + vann
1-1 1/2 dl rømme eller cremé fraîche
1/2-1 ss soyasaus
La skavet tine litt og skjær det på tvers i brede strimler. La soppen renne av, ta vare på kraften. Skrell og hakk løken, eller snitt, skyll og skjær purren i skiver.
Brun skavet i en del av fettet i varm stekepanne. Legg det over i en gryte. Fres løk og sopp i resten av fettet i 5-10 minutter. Strø over mel, salt, pepper og timian og rør om. Spe med soppkraft og vann, rør om og hell alt sammen i gryten. Kok retten i 5 minutter. Tilsett rømme eller cremé fraîche og soya, varm retten og smak den til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler