Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg magert lammekjøtt
250 g hvite bønner
1/2 l vann
200 g småløk
2 hvitløksfedd
1 laurbærblad
1 gulrot
2 ts salt
1/2 boks (400 g) hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts timian
1/2 ts sukker
salt
pepper
Legg bønnene i bløt natten over og sil av bløtevannet. Fyll på vann, kok opp, skum av og la bønnene trekke. Du kan også bruke hermetiske, ferdig kokte bønner.
Brun kjøttet i små porsjoner og legg det i gryte med bønnene. Kok ut pannen mellom hver bruning og sil sjyen over i gryten.
Brun løken og ha den i gryten. Tilsett finhakket hvitløk, laurbærblad, gulrot i skiver og salt. Tilsett tomater, tomatpuré, sukker og timian.
La retten trekke til kjøttet og bønnene er møre. Smak til og server med ris.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler