Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg magert lammekjøtt
4 ss olivenolje
1 dtor løk
4 tomater
salt
pepper
1 ts oregano
1 glass rødvin
3/4 kg zucchini (sommergresskar)
8-10 sorte oliven
klippet grønt
Skjær kjøttet i store terninger som brunes i olje.
Tilsett grovhakket løk og flådde tomater i båter og la det dampe med et par minutter.
Dryss på salt, pepper og støtt oregano. Tilsett vinen.
La retten surre under lokk ca 40 minutter.
Rens zucchini og skjær den i store terninger, som legges i gryten.
Kok retten videre, ca 10 minutter.
Legg sorte oliven i gryten og dryss persille over like før servering.
Serveres rykende varmt med brød eller spaghetti til.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler