Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g mørt hjortekjøtt fra bakpart
2 løk
margarin til steking
100 g sopp
3 ss tomatpuré
1 boks seterrømme
salt
pepper
Skjær kjøttet i strimler med ca 3-4 cm lengde og 1 cm bredde. Rens og hakk løken og soppen og stek lett i smøret. Ta opp og legg til side.
Bruk nå sterkere varme og brun kjøttstrimlene hurtig i det fettet som er igjen i gryta. Tilsett mer smør om nødvendig, dersom soppen har trukket til seg mesteparten. Brun små porsjoner om gangen og kok ut pannen med litt vann mellom hver porsjon du bruner.
Tilsett alt det brunede kjøttet tilbake i gryta. Skru ned varmen, ha i løk, sopp og litt salt og pepper. Bland godt sammen. Tilsett tomatpureen og hell over rømme. Rør lett og la trekke på svak varme i ca 5 minutter. Server med ris eller kokte poteter.
Algerisk fåregryte med broiler
Festgryte med kjøttdeig og pasta
Gryte med kalvehjerte og grønnsaker
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Haregryte med ingefær og mørk sjokolade
Kalvekjøttgryte med grønne bønner
Kaningryte med hvitvinsmarinade
Lammegryte med kanel og granateple
Levergryte med kremsaus og bacon
Mexicansk kylling- og maisgryte
Mør hjortegryte med ris og paprika
Oksegryte med grønnsaker og krydder
Portugisisk kjøttstuing med løk
Sprengt oksebryst med grønnsaker
Sprengt oksebryst med pepperrotsalat
Storfegryte med calvados og estragon
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekoteletter med friske erter og mandler