Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g ryggfilet av torsk
2-3 ss grovt salt
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 ss sennep
6 ss finhakket kryddergrønt
2 gulrøtter i strimler
2 persillerøtter i strimler
100 g aspargesbønner i strimler
2 ss smør
2 dl lettrømme
1 dl vann med litt fiskebuljongpulver
1 dl hvitvin
3 ss finklippet gressløk
1 ts maisennamel eller maisennajevning
Dryss 2-3 ss grovt salt over fiskestykkene og la dem ligge ca 15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken. Legg fiskestykkene på bakepapir på en stekeplate. Rør sammen olivenolje, balsamicoeddik, sennep og finhakket kryddergrøt. her kan du bruke persille, basilikum og litt estragon. Bland også flere sorter sennep.
Fordel blandingen over fiskestykkene. Sett platen i stekeovnen ved 200 C og la den stå 8-10 minutter.
Kok grønnsakene så vidt møre i vann tilsatt smør.
Lag en saus av lettrømme, vann med litt fiskebuljongpulver, hvitvin, finklippet gressløk og maisennamel eller maisennajevning. Rør ingrediensene godt sammen og kok opp mens du rører godt. Kok sausen en par minutter og smak til med litt salt og pepper.
Server sausen til den ovnsbakte torsken sammen med grønnsakene og nykokte poteter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt