Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg torsk
1 løk
1 laurbærblad
1 ss eddik
salt
pepper
4 hardkokte egg
1 glass kapersfylte oliven
1 slangeagurk
100 g majones
½ dl hvitvin
litt fiskekraft, fra torsken
1 hvitløkfedd
1 bunt persille
1 ts sitronsaft
evt ½ sitron
Kok torsken i så mye vann at det akkurat dekker. Vannet skal være tilsatt løk, laurbærblad, salt, pepper og eddik. Vannet skal bare så vidt skjelve, trekk ca 10 minutter.
Når fisken slipper benet lett er den ferdig. Ta den opp av kraften med hullslev når den er blitt kald.
Del torsken i skiver og flak og legg disse i et halvdypt fat sammen med grovhakkede, hardkokte egg samt oliven og agurk skåret i terninger.
Rør hvitvin, sitronsaft og litt fiskekraft i majonesen. Deretter finhakket persille og hvitløk. Hell majonesen over torsken og pynt retten med det halve hardkokte egget og eventuelt et par sitronskiver.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt