Flere resulteter finnes under oppskriften
ca 1 1/2 kg torsk i skiver
ca 1/2 dl salt
1 ts eddik pr. liter vann
Lever:
500 g torskelever
5 dl vann
3 ts salt
2 ts eddik
8 pepperkorn
1 laurbærblad eller 1/2 løk i skiver
Rens leveren for hinner. Kok leveren hel eller i biter i vannet tilsatt salt og krydder. La vannet koke opp og la leveren trekke et par minutter. Gjenta oppkoket to ganger. Nå er leveren ferdig.
Bruk en vid kjele til koking av torsk. En rist i bunnen eller et lag aluminiumsfolie gjør det lettere å få skivene hele opp. Husk at fisk ikke skal koke, bare trekke.
Kok opp rikelig med vann tilsatt salt (og eddik). Trekk kjelen bort fra varmen og legg torskeskivene i. De største og tykkeste nederst. Sett kjelen over varmen igjen og la fisken få trekke i 6-8 minutter til kjøttet løsner fra ryggbenet og er jevn hvit. Fisken tas opp og serveres straks på varme tallerkner med leveren.
Bruk nykokte poteter, gulrøtter og smeltet smør blandet med persille til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt