Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg fersk skrei/torsk i skiver
300 g lever av skrei/torsk
500 g rogn av skrei/torsk
salt
eddik
hel svart pepper
Koking av lever:
Før leveren kokes må den renses for hinner. Hinnene kan lett dras av. Leveren kan kokes hel eller i biter.
Kok opp 2 dl vann tilsatt 2 ts salt, 1 ts eddik og 5-6 pepperkorn. La leveren ligge og trekke i 20 minutter. En del leverfett trekkes ut i kokevannet. Sammen med krydder og eddik gir dette et godt tilbehør til fisken.
Koking av rogn:
Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokingen. Kokeplast går også fint. Da kan du pakke rognen inn så den holder formen godt.
Legg rognen i 1/2 liter kokende vann tilsatt 1/2 ss salt. La den trekke i 20-40 minutter til rognen er ferdig kokt.
En liten bunt frisk dill i kokevannet er ikke dumt. Dersom du skal bruke rognen stekt senere, så bør den avkjøles i kokevannet.
Koking av skrei:
Kok opp 1 l vann tilsatt salt, 1/2 dl pr. liter vann. Trekk kjelen av platen og legg i fiskeskivene. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i ca 4 minutter til fisken er kokt.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt