Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 kg torskefilet
salt
sitron
olje til fritering
mye persille
Til risen:
1 ss smør eller margarin
1/2 ts safran
2 sl langkornet ris
4-4 1/2 dl vann
1 ts salt
Til frityrrøre:
2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 1/2 dl øl eller melk
1 stivpisket eggehvite
Smelt 1 ss smør til risen og tilsett safran. Ha i risen og la den putre et par minutter under omrøring. Tilsett salt. Ha på vann og la risen trekke under lokk ca 20 minutter - eller følg anvisningen på pakken.
Rør sammen mel, salt og væske til frityrrøren. Ha i den stivpikede hviten.
Varm opp oljen til 180 C. Oljen er passe varm hvis en loffbit blir gyllen på ett minutt.
Del fisken i passe store biter. Ha på salt og sitron. Vend fiskestykkene i frityrrøren med en gaffel og legg stykkene i den varme oljen, et par om gangen.
Friter fisken i oljen et par minutter og la den renne av på kjøkkenpapir.
Friter persillen meget raskt, ca 1/2 minutt. La den renne av.
Anrett fisk og persille på et varmt serveringsfat. Server rikelig med sitronbåter og den duftende safranrisen ved siden av.
Ta gjerne litt brød som tilbehør. Remuladesaus eller majones blandet med kefir eller rømme smaker også godt.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt