Flere resulteter finnes under oppskriften
fersk lever av torsk eller sei
2 dl vann
1 ts salt
1 ts eddik
1 laurbærblad
Legg leveren i kaldt vann så blod trekkes ut. Av og til sitter det små ringformede snyltere i leveren. De følger med hvis man trekker hinnen av leveren.
Kok opp vannet med salt, eddik og laurbærblad. Legg leveren i et glas, f.eks. syltetøyglass, eller en liten krukke og hell det kokende vannet over. Sett glasset eller krukken i kokekaret til fisken, eller vannbad i separat kokekar, og kok leveren i 10 minutter.
Server den rykende varm til den kokte torsken eller seien.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt