Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g kokt torsk
40 g (2 1/2 ss) margarin eller smør
3 ss hvetemel
1 1/2 dl kraft
2 1/2 dl melk
1 knivsodd kajennepepper
1 1/2 ss sherry
sukker
Rens fisken godt for skinn og bein og del den opp.
Lag hvit saus og smak den til. Vær forsiktig med kajennepepper. Rør smøret i til slutt sammen med sherry og sukker.
Varm fiskekjøttet i sausen og la det trekke et par minutter til det blir gjennomvarmt. Det å ikke koke, for da blir det for seigt.
Fyll stuingen i varme terteskjell eller lignende. Dryss eventuell rogn over like før servering.
Legg skjellene på et fat med serviett på, så det står støtt. Legg en liten smørklatt på hver form og gratiner i varm ovn 5-8 min.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt