Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver skrei á ca 230 g
80 g smør
2-3 finhakkede enerbær
1 stk torskerogn, ca 150 g
salt
pepper
2 sitroner
12 poteter
60 g frisk spinat
Vask fiskeskivene og klipp bort finner. Legg bukflikene sammen og knytt en hyssing omkring, slik at du får runde jevne skiver.
Smør en ildfast form, strø salt og pepper på begge sider av fiskestykkene og legg dem i formen. Fordel de finknuste enerbærene over fisken. Stek i ovn ved 180 c i ca 15 minutter.
Gjør ren en pen rogn og pakk den i matpapir. Kok den 7 minutter i vann tilsatt salt. Avkjøl rognen og skjær den i skiver. Vend skivene av i hvetemel og stek dem i smør.
Kok potetene med skallet på og skrell dem når de er kokt.
Damp spinatbladene i ørlite vann tilsatt salt, avkjøl raskt i isvann og surr dem i litt smør før servering.
Anrett på varme tallerkner en skive skrei med kraft fra ovnsbakingen sammen med stekt torskerogn, smørdampet spinat, sitronbåter og kokte poteter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt