Flere resulteter finnes under oppskriften
500 - 750 g torskefilet
smør eller margarin
salt
sitronsaft
3/4 dl melk
hvit saus:
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
fiskekraft
melk
salt
reven muskatnøtt
garnityr:
klippet persille
persillekvaster
tomater
Skyll fisken, trekk skinnet av. Del den i 4 stykker.
Legg fiskestykkene i et smurt, ildfast fat.
Dryss på salt og hell over sitronsaft.
Hell melk rundt fisken, dekk fatet med aluminiumsfolie og sett det i ovn på midterste rille på 200 C i 15-20 minutter.
saus:
Smelt smør og rør i mel.
Hell væsken fra fisken, tilsett så mye melk at det blir 1/4 liter.
Spe med væsken, kok sausen minst 5 min. Smak til med salt og muskatnøtt.
Anrett fisken på varmt fat og hell sausen over. Dryss klippet persille over og pynt med tomater og persillekvaster.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt