Flere resulteter finnes under oppskriften
8 skiver koketorsk
1/2 - 3/4 dl salt pr. l vann
1 ss eddik pr. l vann
Saus:
125 g sjampinjonger
1 liten løk
1 grønn paprika
1/2 kg tomater eller 1/2 boks herm. tomater
1 ss tomatpuré
2 ss smør eller margarin
2 dl fiskekraft eller vann
salt
pepper
basilikum
sitronsaft
Til servering:
kokt ris
persille
sitron
Rens og vask fisken og la den ligge i kaldt, helst rennende vann minst 1 time før den skal kokes.
Saus: Skjær sjampinjongene i skiver. Hakk løken. Skjær paprika i strimler. Flå friske tomater.
Fres alle grønnsakene og tomatpuré i smør til grønnsakene er så vidt møre.
Spe med fiskekraft eller vann. Smak til med salt, pepper, basilikum og sitronsaft og kok sausen til alt er godt mørt. Sausen skal være ganske tykk. Ca 20 min.
Kok opp vann med salt og eddik og la fiskeskivene trekke i det til de er ferdigkokt. Ca 7 min.
Hell sausen i et dypt fat og anrett fiskeskivene oppå. Garner med persille og sitronskiver.
Server fisken rykende varm med kokt ris eller kokte poteter til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt