Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stor pakke dypfryst torsk, 600 g
salt
pepper
presset sitron
smør eller margarin til formen
75 smør eller margarin
2 1/2 ss revet pepperrot
2-3 tomater
persille
Skjær den halvtinte fiskeblokken i skiver. Strø på salt og pepper og drypp over sitronsaft.
Legg fiskeskivene i smurt, ildfast form. Rør sammen smør og pepperrot og legg halvparten mellom fiskeskivene i formen.
Skjær tomatene i skiver og legg den taklagt oppå torsken. Ha resten av pepperrotsmøret oppå tomatene.
Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie, og la dem stå i ovnen i ca 30 minutter ved 225 C, eller til fisken er kokt.
Serveres med persilledryss.
Som tilbehør anbefaler vi kokte poteter og en pose fryst grønnsakblanding. Grønnsakene serveres for seg eller legges sammen med fisken i formen.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt