Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g torskefilet
2 ss smør eller margarin
1-2 middelstore løk
1-2 fedd hvitløk
50 g sopp
1 ts støtt ingefær
1/4 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
2 ts karri
salt
2 1/2 dl fiskekraft eller vann
revet skall og saft av 1 sitron
1 ss søt chutney
persille og reker til garnityr
Brun finhakket løk og knust hvitløk i smøret, ca 5 min. Tilsett renset sopp og la den dampe med et par min.
Rør inn de blandede krydderiene, eller bare karri. Smak til med salt.
Spe med kraft og gi sausen et oppkok.
Tilsett sitronskall og -saft og chutney. Legg små fiskestykker i sausen og la dem trekke til de er kokt.
Kok langkornet ris ca 15 min. Hell vannet av i en sikt, spyl med varmt vann og pakk risen i vætet randform. Hold den varm i vannbad.
Hvelv risranden på varmt fat, fyll fisken i midten og pynt med persille og reker.
Server retten nylaget og varm med pickles, chutney og eventuelt broccoli eller erter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt