Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4 kg filet av torsk
1 løk
1 laurbærblad
1 sitron
persille
1 ss vineddik
salt
hel pepper
1 pariserloff
2 eggeplommer
Aioli (hvitløkmajones)
Lag hvitløkmjones - se egen oppskrift.
Kok en lake av 1-1 1/2 l vann med oppskåret løk, laurbærblad, sitronskiver, persillekvister, vineddik, 1/2 ts hel pepper og 1 ts salt - ca 6-10 min.
Legg fisken i og damp den mør.
Rist imens tynne skiver pariserloff helt tørre i stekeovn eller brødrister. Sett hvitløkmajonesen i en bolle over varmt vannbad. Tilsett sammenpiskede eggeplommer og pisk 1-2 dl silt fiskekraft i, litt om gangen. Pisk til sausen er luftig, den må ikke koke.
Legg loffen med godt avrent fisk over i et varmt fat. Hell sausen over og dryss med knust, ristet brød.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt