Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g dypfryst eller fersk torskefilet
dillstilker
Marinade:
2 ss hakket løk
1 ½ ts salt
2 ss friskpresset sitronsaft
2 ss olje
nymalt pepper
Garnering:
2-3 hardkokte egg
2-3 tomater
dillkvaster
La fiskeblokkene tine litt. Skjær den i drøyt 1 cm tykke skiver. Eller skjær fersk fiskefilet i biter. Bland marinaden.
Legg fisken i en lav vid kasserolle eller på et ildfast fat. Legg på dillkvaster, hell marinaden over og la stå 20-30 minutter slik at fisken tar smak.
Trekk fisken under lokk på svak varme i 8-10 minutter, lengst tid for dypfryst fisk. Eller dekk fatet med aluminiumsfolie og sett det i nedre delen av ovnen, 30-45 minutter ved 200 C. Fisken er ferdig når den er blitt hvit. Avkjøl den i kraften.
Ta bort dillkvistene. Legg fisken på fat. Garner like før servering med eggebåter, tomatskiver og dillkvister.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt