Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg torsk
ta til hver liter vann:
1 ss salt
1-2 ss eddik
3 hvite pepperkorn
5 allehåndekorn
1 laurbærblad
dill
gele:
1 liter fiskekraft
12 plater gelatin
2-3 eggehviter
pynt:
1-2 hardkokte egg i skiver
dill/persille
bladsalat
Fisken kan kokes hel eller i stykker. Rens og skyll fisken, kok den i 20-30 minutter hvis det er stor fisk, 12-15 minutter for middels stor fisk og 8-10 minutter hvis det er liten fisk. Fjern skinn og ben og del fisken opp i stykker.
Skum fettet av fiskekraften, sil og klar kraften og smak til.
Skyll formen som skal brukes med vann.
Hell et tynt lag gelé på bunnen av en stor eller flere små former. La geléen stivne.
Legg så på egg og kryddergrønt og slå et tynt lag gelé som får stivne.
Legg på fiskestykkene og hell forsiktig så mye gelé over at den dekker fisken. Sett retten kaldt så den stivner helt.
Hvelv ut geléen og pynt med salat og persille eller dill. Hvis det er vanskelig å få geléen ut av formen kan den dyppes et øyeblikk i varmt vann.
Server med majones, remulade eller skarp saus.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt