Flere resulteter finnes under oppskriften
4 faste fileter av torsk, ca 2 ½ cm tykke
saften av 1 sitron
litt finhakket bladpersille
1 kvist finhakket mynte
3 ss olivenolje
salt
nykvernet svart pepper
50 g purre i fine strimler
2 finhakkede hvitløkfedd
50 g usaltet smør
200 g svart trompetsopp, rengjort og strimlet
1 bunt gressløk, grovhakket
1 ¼ dl crème fraîche
Skyll og tørk torskefiletene. Sett dem til side.
Varm en liten langpanne med slippbelegg i 10 minutter i ovnen ved 230 C.
Bland sitronsaft, persille, mynte, olivenolje og litt salt og pepper.
Legg torskefiletene i den varme langpannen og fordel rikelig av urteblandingen på filetene. Sett dem straks i ovnen. Fisken trenger maksimum 10 minutter. Hvis den er melkehvit helt gjennom på det tykkeste og deler seg lett i flak, er den ferdig.
Mens fisken er i ovnen, freses purrestrimler og hakket hvitløk i smør i stekepannen. Etter noen minutter tilsettes soppen. La soppen frese på sterk varme under hyppig omrøring så væsken fra soppen koker inn.
Til slutt tilsettes gressløk, crème fraîche og salt og pepper. Ta torskefiletene ut av ovnen og anrett dem over soppsausen på varme tallerkener.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt