Flere resulteter finnes under oppskriften
225 g tørrfisk
650 g melne poteter
1 presset hvitløkfedd
3 ss hakket, frisk persille
1 pisket eggeplomme
1 ss hvetemel
olje til frityrsteking
malt svart pepper
Hvitløkmajones:
3 pressede hvitløkfedd
saften av ½ sitron
3 dl majones
La fisken ligge i bløt i minst 24 timer. Skift vann jevnlig, for at fisken skal bli myk og saltinnholdet reduseres.
Tørk fisken godt, og del den i småbiter. Fjern skinn og bein.
Kok potetene til de er melne og sett til side. Bland dem deretter med hvitløk, persille og eggeplomme. Bland i fisken og smak til med pepper. Ha mel på hendene og form blandingen til 20 valnøtt-store boller.
Varm oljen i en stor, tykkbunnet kjele. Når det syder rundt en fyrstikk, er oljen passe varm. Stek bollene i runder på 2 min. La tørke på kjøkkenpapir, og hold dem varme.
Visp sammen hvitløk, sitronsaft og majones. Server blandingen i en bolle sammen med de varme fiskebollene.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt