Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g dypfryst torskefilet
5 dl vann
1 ts salt
1 pk lys buljonggelé
1 pk majones
2 1/2 dl kremfløte
4-6 ss presset sitronsaft
salt
pepper
1 sitron
reker til pynt
Halvtin fisken. Skjær den i tykke skiver, og legg dem i kokende, lettsaltet vann. Bruk litt vid kjele, så skivene kan legges i ett lag.
La fisken trekke til den er kokt, men fremdeles saftig.
Mål opp 4 dl av den varme fiskekreften, og rør ut buljonggeleen. Avkjøl blandingen, men la den ikke stivne. Mos den avkjølte fisken sammen med majonesen. Det går fint med en gaffel. Bland i det meste av sitronsaften til slutt.
Stivpisk fløten og bland kremen forsiktig i. Bland så i den avkjølte, men flytende buljonggeleen. Smak til.
La bollen med blandingen stå ca 30 minutter i kjøleskapet.
Rør moussen sammen to-tre ganger slik at ikke geleen legger seg på bunnen.
Fyll blandingen i form som er skylt med kaldt vann. La formen stå i kjøleskapet natten over.
Dypp formen i varmt vann, og hvelv moussen på fat. Pynt med aspargestopper og reker. Smått oppskårede reker kan godt blandes i moussen også, som en variasjon.
Server pariserloff eller annet brød til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt