Flere resulteter finnes under oppskriften
2 store torskefileter
salt
pepper
1 ss sitronsaft
20-25 blåskjell
2 kopper vann
2 ss vineddik
8 hele pepperkorn
2 ts salt
1 bunt grønn dill
300 g kokte reker
1/4 l rømme
100 g reven ost
Torskefiletene dampes møre i lettsaltet vann tilsatt sitronsaft. Del fisken opp i pene stykker og fordel dem i smurte, ildfaste porsjonsskåler eller gryter.
Skrap, skyøø og børst blåskjellene gundig. De åpne skjellene kastes. Ha blåskjelleme i en gryte med 2 kopper vann. vineddik, hele pepperkorn, 2 ts salt og litt dill. La dem koke krafig under lokk ca. 6-8 min. ryst gryten innimellom. La blåskjellene avkjøles i kokekraften, kast dem som ikke har åpnet seg.
Rens blåskjellene og de kokte rekene, og legg dem over fisken i porsjonsskålene og dekk dem med rømme som er smakt til med salt og pepper.
Dryss reven ost over, ett skålene i ovnen ved 250 C og stek til overflaten er gyllen.
Server direkte fra ovnen med grønn salt til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt