Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g torskefilet
1/2 ts "fem-krydder"
1 ts salt
1 dl olje til steking
sesamfrø
Saus:
1 ss olivenolje
1 dl finhakket vårløk eller purre
1 dl finhakket hvitløkfedd
2 ss tørr sherry eller hvitvin
2 ss mild soyasaus
1/2 ts "fem-krydder"
2 ts maisennamel
2 ss vann
Skjær fisken i fingertykke stykker og dryss lett med maisennamel, salt og krydder. Varm opp 1 dl olje i en wok til den akkurat ryker. Tilsett halvparten av fiskestykkene og stek dem såvidt ferdige. Legg dem over på kjøkkenpapir, og stek resten av fisken på samme måte. Hold fisken varm.
Tørk woken og varm opp 1 ss olje, og stek løk eller purre, ingefær og hvitløk i 2 minutter. Ha i vin og soyasaus og la det hele surre 3 minutter. Demp varmen. Tilsett krydder og jevne med maisenna utrørt i kaldt vann.
Kok opp og server sausen ved siden av fisken. Server med ris og eventuelt litt sesamfrø på toppen.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt