Flere resulteter finnes under oppskriften
3/4 kg torsk i skiver
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ss smør
1 sitron
4 tomater
1 fennikel
3-4 stilker stangselleri
1 1/2 dl tørr hvitvin
salt
pepper
paprikapulver
50-100 g grønne oliven
Gni torskeskivene med salt og la dem ligge kaldt i ca 15 minutter.
Surr hakket løk og knust hvitløk i 1 ss olje i en gryte. Tilsett kvarte, flådde tomater og oppskåret stangselleri. La grønnsakene småsurre ca 5 min. med hvitvin, salt, pepper og paprikapulver.
Legg torskeskivene i et smurt ildfast fat. Dryss på finrevet skall av 1 sitron og drypp sitronsaften over. Fordel oliven og grønnsakblandingen over.
Dekk fatet med folie og stek ved 200 C på midterste rille i ca 30 minutter. Fjern folien når det gjenstår ca 10 minutter av steketiden og drypp retten med smeltet smør.
Server pariserloff eller smørloff til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt