Flere resulteter finnes under oppskriften
2 skinn- og benfrie torskefileter à ca 175 g
hvetemel
salt
pepper
25 g smør
saften av 1 sitron
1 ss hakket persille
Vend filetene i en blanding av melt, salt og pepper, børst av eventuelt overflødig.
Varm halvparten av smøret i en stekepanne. Når det bobler, har du i fiskefiletene og steker dem på ganske sterk varme til de er pent brune på undersiden.
Snu filetene forsiktig med en stekespade og brun dem på andre siden. Når fisken er akkurat ferdig stekt, har du resten av smøret i pannen. Når det bobler, rører du inn sitronsaft og salt og pepper. La sausen boble opp til den tykner litt og rør så inn persillen.
Serveres med nypoteter og grønne bønner.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt