Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g renset torskefilet
limejuice
1 chili i skiver
1 bit ingefær i strimler
2 endive
2 avocadofrukter
2 tomater
frisk koreander eller lignende
olivenolje
salt
pepper
Skjær torskefileten langsetter i strimler. Ha dem i en bolle/kar. Tilsett chiliskiver og ingefærstrimler. Bland forsiktig sammen. Ha på nok limejuice og dekk til med folie. La bollen stå fremme på kjøøkenbenken ca. 2 timer.
Vask og rens endive. Fordel bladene som "blomster" på fire tallerkner. Skjær avocado i to. Fjern stein og skjær i tynne skiver som legges på blomstene. Kryst sitron/lime over så de ikke mørkner. Rens tomater og skjær i tynne båter som legges på blomstene.
La fisken renne av i et dørslag. Fordel fisk med ingefær/chili midt på salatblomsten. Drypp god olivenolje over tallerkenen og la retten få et salt- og pepperdryss like før servering. Pynt med friske urteblader.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt