Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g torsketunger
salt
pepper
litt eddik
50 g mel
2 egg
brødrasp
50 g smør
Saus:
1/2 finhakket løk
1 ss smør
1 ss kapers
2 1/2 dl rømme
salt
pepper
Vask torsketungene i vann og eddik. Tørk dem godt. Vend dem i mel, tilsatt salt og pepper, deretter i sammenpisket egg. Til slutt vendes de i brødrasp. Klapp godt rundt hver tunge så du får tett panering. Stek tungene sprø i brunet smør.
Fres løken til sausen blank i smør. Ha i kapers, tilsett rømme, og kok til sausen er tykk. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med revne gulrøtter, remulade og kokte poteter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt