Flere resulteter finnes under oppskriften
600-800 g torskefilet
1 beger 20% rømme
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket frisk dill eller 1 ts tørket
1 ts finhakket frisk estragon eller 1/2 ts tørket
1/2 sitron
1 finhakket sjalottlok
salt
hvit pepper
1 dl pillede reker
Sett stekeovnen på 175 C. Smør en ildfast form. Legg fiskefiletene i, og press sitron over. Dryss over litt salt og hvit pepper. Rør sammen de finhakkede urtene, løken og rømmen, og fordel over fisken. Bak i stekeovn i 15 minutter.
Fordel rekene over i det siste minuttet. De skal bare akkurat bli varme.
Serveres med råkost og nykokte poteter. Om du ønsker kan du bruke villris eller godt brød i stedet for poteter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt