Flere resulteter finnes under oppskriften
700-800 g fersk eller tint torskefilet
1 ss smør
salt
nykvernet pepper
marinade:
1/2 ss revet sitronskall
1 1/2 ss sitronsaft
2 ss soyasaus
1/2 ts malt ingefær
1 ss honning
eksotisk saus:
2 dl seterrømme
2 dl chilisaus (evnt. 3 ss kokosmelk/vikingmelk)
salt
pepper
Minst et halvt døgn i forveien blandes alle ingrediensene til marinaden. Hell over fisken i en form. Legg på lett press og sett i kjøleskapet. Bland sammen rømme og chilisaus. Salte og pepre. La det stå tildekket i kjøleskap.
Før middag lar du fisken renne av. Stek den i smør et par minutter på hver side i teflonpanne. Krydre med salt og pepper.
Server fisken med hurtigris, grønnsaker og den kalde sausen. Sitron eller lime smaker godt til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt