Flere resulteter finnes under oppskriften
150 g torsk
1 sjøkrepshale
noen skiver mozzarella-ost
1artisjokk
3 egg (helst vaktelegg)
spinatblader
3-4 mandelpoteter
1-2 tomater
4-5 sjalottløk
smør
fløte
olivenolje
trøffelolje
hvitløk
salt
pepper
Ha på salt og pepper, og stek torsken med skinnsiden ned i olje til den er sprø. Snu den i smør og sitron i pannen og la den trekke inn i kjøttsiden.
Grovrens artisjokken med en stor kniv ved å fjerne bladene rundt, gni den inn med vann med sitron så den ikke blir brun. Rens videre med en mindre kniv til det hvite på artisjokken synes. Skrap ut midten med en skje, gni den hele tiden med sitronvann. Kok artisjokken i 10 minutter i salt og sitronvann.
Knekk opp ryggen på sjøkrepsen, og fjern halen ved å dra den til sidene. Varm den opp i smør og sitron og hvitløk til den er så vidt ferdig.
Knekk av toppene på eggene og kok dem i vann med eddik (eddiken gjør at plommen holder seg i hviten).
Vend spinatbladene i olje, hvitløk og litt sitron.
Lag potetpuré ved å koke mandelpoteter, mos dem og vend inn smør, fløte, salt og pepper. Ha i litt trøffelolje hvis du har.
Bak sjalottløken med skall i aluminiumsfolie med vann, olivenolje og salt i ovnen i en time. Fjern skallet på løken før servering.
Skåld tomatene, ta ut kjernen og lag terninger av kjøttet. Vend artisjokken sammen med terningene i olivenolje, muskatelleddik, salt og pepper. Tilsett grovhakket basilikum og krepsehalen, og varm raskt opp. Vend inn osten.
Dander tomatblandingen i artisjokkhjertet, legg torsken ved siden av, pynt med løk, spinat og potetpuré.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt