Flere resulteter finnes under oppskriften
4 store torskehoder
hvetemel
margarin
5 dl seterrømme
1 liten løk
salt
pepper
1 kvast persille
Gjellene i torskehodene rives ut. Hodene deles i to. Skjær på hver side av benet som går langs hodet. Fjern øynene og klipp vekk leppene rundt munnen.
Hodene saltes og pepres, vendes i mel og stekes på panne i klarnet margarin. Hodene brunes godt på begge sider. Legg hodene med skinnet opp i en langpanne, og stek dem ferdig i ca 10 minutter på 200 C. Ta vare på sjyen.
Fres finhakket løk i en panne og ha i rømme og sjy fra hodene. Kok det hele i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Finhakket persille tilsettes sausen like før servering. Serveres med kokte poteter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt