Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g torskefilet
saft av 1 sitron
salt
pepper
1 løk
100 g sjampinjonger
1 liten rød paprika
250 g tomater
1 ts sukker
litt smør eller margarin
Garnering:
erter
persille
Skjær fisken i 4 stykker og legg dem i et ildfast fat. Drypp fiskestykkene med sitronsaft, dryss på salt og pepper.
Bland hakket løk, sopp og rød paprika. Hell det i det ildfaste fatet sammen med halvparten av de oppskårne tomatene.
Dryss litt sukker over og legg på smørklatter. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og kok retten i ovn ved 175 C i ca 30 minutter.
Når retten er ferdig kokt, tilsettes resten av tomatene og erter. Varm retten godt. Dryss persille over. Serveres med kokte poteter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt