Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g fersk filet av torsk
salt
pepper
litt hvetemel
ekstra fin kaldpresset olivenolje
saus:
2 dl rødvinseddik
2 dl tørr hvitvin
1 gren stangselleri
1 gulrot
2 kvaster frisk timian
6 svarte pepperkorn
2 sjalottløk
1 laurbærblad
Skjær fileten i store biter. Vend fisken i mel og salt og stek den gylden i olivenolje. La den renne av på et kjøkkenpapir.
Sausen:
Rens og kutt grønnsakene og krydderurtene i små biter. Varm opp eddik og hvitvin, tilsett grønnsakene og krydderurtene. La dem surre i 8 minutter. Legg fisken i en gryte med lokk og hell sausen over.
Retten bør hvile i 1-2 timer før servering
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt