Bruksanvisning
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Kok dem i 12-15 minutter, sammen med hvitløken. Hell av vannet, ha dem tilbake over varmen i 1-2 minutter slik at det kan tørke.
Press potetene, deretter hvitløken gjennom en metallsikt, og ha mosen tilbake i gryten.
Varm opp melken og rør den forsiktig inn i potetmosen. Ha i fløten, slik at det blir en jevn, fløyelsaktig masse.
Kok opp og la småkoke i 5 minutters tid. Sett til side.
Skjær soppen i skiver. Varm en ss smør i en stekepanne og stek soppen i omtrent 4 minutter. Klem over litt sitronsaft, stek i 1 minutt og sett til side.
Del torskefiletene i to og krydre den godt med salt, og ikke fullt så godt med pepper. Varm olje i en panne og stek torsken, med den hvite sida ned i 1 minutt og skinnsiden ned i 6-7 minutter, til den flaker seg fint når du pirker borti med gaffel.
Skjær smøret i små terninger og rør det inn i pureen. Legg en raus klatt potetpuré på tallerkenen og fisken oppå.