Flere resulteter finnes under oppskriften
1 pk filodeig ildfaste små skåler, evt kuler av alu. Folie bakepapir 2,5 kg hel torsk uten hode eller 1 ½ kg torskefilet 10 gulrøtter 2 purrer sitronsaft 500 g kinareker, tint/kokt 1 bunt gressløk eller 1 bunt vårløk salt pepper, pepperkorn SITRONSAUS: 70 g smør eller margarin 5 ss hvetemel 10 dl lys kraft (grønnsakbuljong) 2 ½ dl fløte 5 ss sitronsaft 5 eggeplommer salt hvit pepper 60 g smør eller margarin extra
Sett ovnen på 200 C. Pakk bakepapir rundt skålene. Pakk ut filodeigen og hold den tildekket med et fuktig klede. Skjær deigen i firkanter på ca 15 x 15 cm. Skjær gjennom lagene. Legg tre stykker filodeig forskjøvet på hver skål, som er satt med bunnen opp, og innpakket i bakepapir. Sett skålene i ovnen. Stek filokurvene gylne i 3-4 minutter. Legg torsken i en gryte. Hell i kaldt vann til fisken er dekket. Tilsett salt og pepperkorn. Kok vannet langsomt opp. Skum godt, senk varmen, legg lokk på gryten og la torsken trekke i ca 12 minutter. Ta opp fisken og legg den på et varmt fat. Rens og vask purrene og skrell gulrøttene. Skjær dem i tynne skiver på skrå. Kok dem i 2-4 minutter i lettsaltet vann. De skal fortsatt være sprø. La dem renne av og drypp med sitronsaft. Smelt smør og rør i melet til sausen til det samler seg. Spe med kraften. Tilsett fløten og rør mens sausen koker opp. Trekk den av varmen. Legg eggene i kokende vann i 5 sekunder så eventuelle bakterier fra skallenes overflate forsvinner. Skill eggene og bruk bare plommene. Rør eggeplommene inn i sausen, én om gangen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Fordel fisken i filokurvene. Pynt med strimler av gressløk eller vårløk. Anrett de fylte filokurvene på tallerkener på blomster av kokte skiver av gulrøtter og purre(i vifteform). Pisk små klumper av resten av smøret i sitronsausen. Hell sausen rundt filokurvene. Pynt med kinareker, eller vanlige store reker. Server med varme potetkroketter (se egen oppskrift).
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt