Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg stor torsk, 2 cm tykke skiver
1 liter vann
3 ½ ss salt
Fisk i skiver som kokes i sterkt saltet vann, blir fast og hvit. Kraften kan ikke brukes til saus.
Vask fiskeskivene helt rene for blod og den mørke bukhinnen. Kok opp vannet, gjerne i en fiskekjele med rist. Tilsett saltet. Legg fiskeskivene i når vannet fosskoker. Trekk kokekaret fra varmen og la fisken trekke i 4-5 minutter. Ta opp fisken med hullsleiv og server den umiddelbart på varme tallerkener.
Kokte poteter som tilbehør, gjerne sammen med sitronbåter, smeltet smør eller margarin, evnt. tilsatt hakket persille.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt