Flere resulteter finnes under oppskriften
1,5 kg fersk torsk
300 g lever av torsk
0,5 kg rogn av torsk
litt salt
eddik
hel sort pepper
vann
Kok opp 1 liter vann tilsatt salt, 1/2 dl pr. liter vann. Trekk kjelen av platen og legg fiskeskivene i. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke 4-5 minutter. Anrett på et varmt fat.
Før leveren kan kokes må den renses for hinner. Leveren kan kokes hel eller i biter, i 2 dl vann tilsatt 1 ts salt, 1 ts eddik og 4-5 pepperkorn.
Kok opp vannet med eddik, salt og krydder. La leveren ligge og trekke i 20 minutter.
Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokingen. Legg den i 1/2 liter kokende vvann tilsatt 1/2 ss salt. La den trekke i 20-40 minutter til rognen er ferdig.
Server fisken med den kokte rognen skåret i skiver, lever, kokte poteter og gulrøtter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt