Flere resulteter finnes under oppskriften
4-6 torskeskiver
salt
pepper
4 ss smør
skall av 1 sitron
saft av 1/2 sitron
Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
1/2 l reker
ovnstekte poteter som tilbehør
Skyll og tørk fisken godt.
Varm grillen.
Bland smøret med sitronsaft og -skall og pensle fisken med det.
Legg fisken på grillpannen som er penslet med smør. Grill fisken til den er gyllen på den ene siden.
Snu fisken og pensle den med smør på den andre siden. Grill videre ca. 10 min.
Saus: Smelt smøret, rør inn hvetemelet og spe med melk litt om gangen.
La sausen koke ca 5 min. Smak den til med salt og pepper. Tilsett de fleste rekene.
Server sausen ved siden av, eller hell den over fisken. Pynt med rensede og urensede reker. Server ovnstekte poteter til.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt