Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g benfri torskefilet med skinn (ryggfilet)
200 g havsalt
1 ss smeltet smør
saus:
50 g smør
sjalottløk
4 dl fiskekraft/buljong
2 dl tørr hvitvin
2 hvitløksfedder
1 potte basilikum
1 fløteskvett
4 små skiver spekeskinke
12 stenfrie grønne oliven
1 hakket rød paprika
Forvarm ovnen til 150 C. Rens evnt. fisken og skjær i fire stykker. Legg dem på en seng av havsalt og skinnsiden ned i langpannen. Bakes i ovnen ca 8 minutter. Legges over på bakeplate med skinnsiden opp. Salt og pepre lett og pensle med smør. Settes et øyeblikk under grillen like før servering.
Til sausen has sjalottløk i smør i en kjele. La den surre noen minutter, men skal ikke ta farge. Tilsett kraft, hvitvin, hakket hvitløk. La alt få koke godt sammen. Tilsett hakket basilikum og smak til med salt og pepper. Ha sausen i en hurtigmikser og kjør den godt sammen. Ha sausen tilbake i kjelen og tilsett fløteskvetten. Varm sausen godt opp under visping.
Fordel oliven og paprikahakk midt på fire tallerkener. Hell sausen rundt. Legg på fisken og pynt med urter. Plasser spekeskinke pent på til slutt. Serveres med nykokte poteter eller pasta.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt