Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g torskefileter
50 g smør
2 gulrøtter
1 løk
1-2 fedd hvitløk
salt
pepper
1/2 ts gurkemeie
2 1/2 dl fiskebuljong eller tørr hvitvin
4 ss tomatpuré
3-4 ss rømme
300 g hvit båndspaghetti eller trådspaghetti
Skjær fisken i like store stykker og la dem surre i smeltet smør i en gryte.
Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrap eller skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver.
Ta opp fisken og la løk og gulrøtter surre i smøret.
Ha fisken tilbake i gryten. Tilsett salt og pepper, buljong eller vin, rørt sammen med tomatpuré. La fisken trekke under lokk i 10-15 minutter.
Kok imens båndspaghettien etter anvisningen på pakken.
Like før servering røres rømme forsiktig i fiskegryten. Sett litt farge på retten med gurkemeie og smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Ha spaghettien i et varmt serveringsfat og hell fisk og saus over.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt