Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g brune bønner
1 l fiskekraft eller vann
1 1/4 dl rødvin
3 små løk
salt
pepper
2 laurbærblad
1 fedd hvitløk
1 liten rød paprika
2 ss smør
2 ss olje
8 små stykker torskefilet
1 1/2 ss hvetemel
1 egg
50 g brødrasp
hakket persille til pynt
Legg bønnene i bløt natten over i kraft eller vann.
Tilsett rødvin, 1 finhakket løk, salt, pepper og laurbærblad og kok bønnene i bløtevannet ved svak varme til de er møre.
Ta lokket av når bønnene er nesten møre, så noe av væsken kan fordampe.
Knus hvitløken, hakk resten av løken, rens og hakk paprikaen og stek det i smør og olje til det er mørt. Ta det opp.
Vend fiskestykkene i en blanding av salt, pepper og mel. Vend dem så i sammenpisket egg og deretter i brødrasp.
Stek fiskestykkene i smør og olje til de er sprø og gyllenbrune.
Legg bønnene på et litt dypt fat. Anrett fisken oppå og fordel løk- og paprikablandingen på fiskestykkene. Dryss med hakket persille. Server med brød og smør.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt