Flere resulteter finnes under oppskriften
500-600 g torskefilet
1 - 1 1/2 ts salt
100-200 g sjampinjong i skiver
2 ss margarin
salt
hvit pepper
1-2 ss hakket persille og gressløk
til brasering:
1 ss smør
2 dl fiskekraft eller 2 fl fløte
Skyll den ferske fiskefileten. Skjær dypfryst fileter i 1 cm tykke skiver. Salt.
Rust soppen i smør og tilsett krydder og kryddergrønt.
Legg halvparten av fisken i en smurt ildfast form. Bre fyllet over og legg resten av fisken oppå. Hell over væsken. Braser fisken i ovn på 225 C i ca. 15-20 minutter. Øs den av og til og spe med mer væske om nødvendig.
Smak til sjyen og server med kokte poteter eller kokt ris.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt