Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renset torskefilet uten skinn
vann
salt
Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl fløte
2 eggeplommer
litt muskat
hvit pepper
2 hardkokte egg
reker
grønn asparges
Del fiskestykkene i porsjonsstykker. Er det småtorsk så beregn en halv filet pr. person. Disse rulles sammen og bindes opp med bomullshyssing.
Trekk fisken i godt saltet vann til den er så vidt gjennomvarm.
Saus:
Lag jevningen av smør og mel. Spe med en halv liter av kokevannet.
Kok sausen i noen minutter. Smak til med hvit pepper og litt muskat.
Bland fløte og eggeplommer. Slå dette forsiktig i sausen mens du rører. Nå skal ikke sausen koke mer.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt