Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ts tørket timian
1 ts tørket oregano
1 ts svart pepper
¼ ts kajenne
2 ts paprikapulver
½ ts hvitløksalt
4 fileter på ca 175 g hver av torsk
75 g smør
½ rød paprika i skiver
½ grønn paprika i skiver
frisk timian til pynt
-
grillete tomater
moset søtpotet
Kajunkjøkkenets berømte svarte fisk er en spesialitet fra Paul Prudhommes, kjent kjøkkensjef i New Orleans. Fiskefileter dekkes med en krydderblanding og stekes i panne.
Ha urter, hvitløksalt og krydder i en bolle, og bland godt sammen. Vend filetene i blandingen, slik at de får et fint krydderlag.
Ha 25 g av smøret i stekepannen, tilsett paprika, og stek i 4-5 minutter til paprikaen er myk. Ta opp paprikaen og hold den varm.
Ha resten av smøret i pannen og vent til det er brunt. Stek filetene på middels varme i 3-4 minutter på hver side, til de er brune og gjennomstekte.
Legg fisken på et varmt fat med stekte paprikaskiver, og pynt med frisk timian. Server retten med grillete, halve tomater og mosete søtpoteter.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt