Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g skreifilet
1 dl purre i 1 cm skiver
1 dl fennikel, grovhakket
1 dl stangselleri i små biter
1 tomat i skiver
6 små poteter
1 grovhakket løk
olivenolje
salt
pepper
1/2 dl Pernod
1 ts frisk timian
1/2 laurbærblad
4 finhakkede hvitløksfedd
2 g safran
2 dl fiskekraft
2 ss hvitvin
2 ss tomatpure
3-4 ss frisk persille
Surr løk, purre, selleri og hvitløk i olivenolje ca 10 minutter. Ha i hvitvin og kok inn. Tilsett tomatpuré, timian, laurbærblad og fiskekraft. La det hele småkoke ca 30 minutter.
Rens potetene og skjær ut potetkuler med potetjern eller del dem i ca 3 cm terninger. Kokes såvidt møre i vann med safran.
Behold skreifileten hel. Brun den raskt i olivenolje. Den trenger ikke gjennomstekes.
Legg grønnsakblndingen med kraften i en ildfast form. Fordel fisk og poteter over.
Sett formen i stekeovn ved 200 C i 3 minutter. Legg skiver av tomat over og dryss på finhakket frisk persille. Drypp Pernod over rett før servering.
Anisstekt torsk med pytt i panne
Bakt torsk og skalldyr med ingefærsaus
Brasert torskefilet med sjampinjong
Dampet torskefilet med reker og blåskjell
Fiskefat med blåskjell og hvitløkmajones
Frityrkokt torskefilet med safranris
Grillet torsk med anis og yoghurt
Ovnsbakt skrei med nøtter og urtesmør
Ovnsbakt torsk med ingefær og asparges
Ovnsbakt torsk med sjampinjong og hvitløk
Ovnsstekt torsk med smakelig pynt
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Saltbakt torsk med basilikumsaus
Salte torskeboller med hvitløkmajones
Sitrongravet torsk på polynesisk vis
Sprøstekt skrei med timiansaus
Sprøstekt torsk med rødvinssaus
Sprøstekt torskehode i rømmesaus
Steketorsk med bacon og eplesaus
Stekt torsk med hvitløk og potetpuré
Stekt torsk med koriander og risotto
Stekt torsk med krydret grønnsaksblanding
Suppe på torsketunger og byggryn
Torsk med sennep- og osteskorpe
Torsk med sitron- og persillesjy
Torsk stekt i hvitløk med pasta og neslesaus
Torskeboller med hvitløksmajones
Torskefileter eller -skiver stekt i panne
Torskefileter med ansjos og kryddergrønt